Veien til et feilfritt baderom

Nå er det slutt på feil fall og manglende våtromssikring på badet. Unidrain har nemlig utviklet baderomsserien GlassLine, hvor fall, avløp og dusjvegg henger sammen i ett produkt. Det reduserer risikoen for feil til nesten null under installasjonen.
vejen-til-fejlfri-badevaerelse_1600x1000

Feil fall i dusjen er en hyppig feil når badet bygges. Alt for ofte oppstår det små fordypninger eller feil fall i gulvet slik at vannet ikke føres til avløpet. Isteden blir det liggende som små innsjøer på gulvet, før det til slutt blir kalkbelegg. Problemet oppstår ofte i planleggingsfasen hvor man ikke beregner tilstrekkelig fall. Det kan også gå galt når gulvet støpes. Derfor har det danske designfirmaet designfirma Unidrain utviklet en baderomsserie hvor fall, avløp og dusjvegg henger sammen slik at det blir nesten umulig å gjøre noe feil.

– Vi har utviklet en løsning hvor gulvavløpet og dusjveggen er bygd sammen i en ramme. Rammen har innebygd fall på 2 % ned mot avløpet, slik at det blir enkelt å holde styr på fallet. Rammen monteres med skruer i veggen, gulvet støpes i rammen og på den måten oppnår man et fall som er i samsvar med gjeldende krav. Når gulvet er tørt, tettes løsningen ytterligere med våtromsmembran før flisene legges, forteller Lasse Lyck, byggteknisk ansvarlig hos Unidrain.


Sikkert bad

Dusjløsningen med innebygd fall heter GlassLine, og i tillegg til å sikre riktig fall i dusjen, får man også en våtromssikker løsning til dusjnisjen. GlassLine består nemlig av en ramme med avløp, innebygd fall og flenser med en rille som glassveggen settes ned i. – I en tradisjonell byggeprosess blir glassveggen montert til slutt av en glassmester. Glasset blir limt på flisene, slik at alle skjøtene blir synlige. Vi har funnet en løsning hvor man setter glassveggen på plass først, og deretter legger man flisene. På den måten blir skruer og beslag gjemt under flisene, og løsningen fremstår som mer stilren, sier Lasse Lyck.
Ideen med flensene er ikke ny. Det er den løsningen som helt grunnleggende gjør Unidrains avløp til en meget sikker og god våtromsløsning. Flensene bidrar nemlig til å sikre de kritiske hjørnene og overganger mellom vegg og gulv. Det er nettopp i overgangen mellom gulv og vegg de fleste utettheter oppstår, og det problemet motvirker veggflensene ved å sikre at det blir tett. Med GlassLine blir våtromsløsningen videreført til hele dusjnisjen, slik at alle skjøter rundt dusjveggen blir våtromssikret.
– Av erfaring vet man at gummifuger i hjørner og barrièrer skal skiftes ut, ofte allerede etter rundt fem års bruk. Med GlassLine har utskifting av gummifugene i dusjnisjen blitt enklere og sikrere. Flensene av stål i alle hjørner av gulvet gjør det enkelt å skjære bort den myke gummifugen med en kniv uten at man risikerer å skade den meget viktige og ømtålige våtromsmembranen bak flislaget, forklarer Lasse Lyck.


Enkelt å skifte glass

Glasset er overflatebehandlet med nanoteknologi, noe som gjør det vanskeligere for såpe og kalk å sette seg fast. Siden glassplaten monteres ned i en rille i gulvet, er det enkelt å bytte platen hvis glasset mot formodning skulle bli ødelagt. Det er ikke nødvendig å fjerne flisene. Man løfter enkelt glassplaten ut av rillen etter at man har skåret bort den «myke» gummifugen. – På mange bad oppstår det gjennom årenes løp sorte kanter av mugg rundt glassveggen fordi vannet kommer i kontakt med skjøtene ved glasset. Det skjer i mye mindre grad med vår løsning, og man vet at den holder i mange år, avslutter Lasse Lyck.

Pressekontakt

Ståle Johannesen, Market Manager
[email protected]
+47 9009 4363

Del med nettverket ditt