IDÉ & KONSEPT

Gulvavløpets funksjon er å lede vannet bort fra dusjområdet. Det krever at omkringliggende gulv har riktig fall mot avløp. Dersom fallet er utilstrekkelig – eller enda verre, heller feil vei – er det fare for lekkasjer, som etter en årrekke kan føre til dyre skader.

Før Unidrain kom på markedet var det kun det firkantede gulvavløpet, plassert midt i dusjområdet, og krever korrekt fall fra fire sider. Det firkantede avløpet vanskeliggjør dermed etableringen av gulvet og den påfølgende flisleggingen. .

Løsning på denne utfordringen dannet grunnlaget for Unidrains idé, og med oppfinnelsen av det smale, lineære gulvavløpet har Unidrain funnet den perfekte løsningen: Unidrains gulvsluk er plassert helt opp mot en vegg, som betyr at det kun skal støpes fall fra én side. Og Unidrains patenterte flenser i vegg og gulv sikrer en vanntett overgang mellom gulvavløp, gulv og vegg.

Med Unidrain er det derfor funnet - i ett produkt - en teknisk, funksjonell, enkel og ikke minst vakker løsning på to typiske skadeområder ved gulvavløp: Feil fall og lekkasjer.

Unidrains opprinnelige idé og påfølgende utvidelse av produktsortiment har blitt grundig testet og oppfyller alle vanlige krav.

Patenterte flenser

unidrain 4parts ClassicLine Column 03

Et avløp – fire komponenter

Hjørneavløp

ShowerLine

Godkjenninger

Europanorm EN 1253 for gulvavløp
Unidrain oppfyller den nye felles europanormen for gulvavløp, NS-EN 1253.

Unidrain har Teknisk Godkjenning fra SINTEF Byggforsk på hele sortimentet
Teknisk Godkjenning fra SINTEF Byggforsk

Unidrain er et registrert produkt hos Fagrådet for våtrom.

Byggebransjens Våtromsnorm, BVN
Unidrain oppfyller Byggebransjens våtromsnorm 2006, BVN. Les mer om BVN her

Plan- og Bygningsloven
Unidrain oppfyller bestemmelsene i Plan- og bygningsloven

Unidrains unike konstruksjon er patentert i Europa (1287213) og
patentanmeldt i en rekke land verden over

indesign tegn 1000x1000 1

Produktkonfigurator

Enten du trenger et standardavløp eller et spesialavløp fra Unidrain, kan du enkelt designe og lage din løsning her. Få en detaljert plukkliste som du kan ta med til din lokale grossist.