OM UNIDRAIN

Fra produsent av gulvafløp til designikon

I 2003 utviklet arkitekten Claus Dyre et lineært gulvavløp for montering mot veggen, noe som markerte begynnelsen på Unidrain. Siden den gang har det blitt utviklet flere produkter, og på bare noen få år har vi blitt en foretrukket leverandør innen byggebransjen. I dag finnes det over 1.000.000 Unidrain-installasjoner over hele verden, og Unidrain har gått fra å være en produsent av gulvavløp til å bli en designikon innen moderne baderom.

Unidrain
Reframe Collection by Unidrain

Logoen med de åtte linjene

Unidrains logo består av åtte linjer som trekker tråder tilbake til det opprinnelige og den gang revolusjonerende produktet – linjeavløpet.
De åtte linjene symboliserer innovasjonen og den opprinnelige risten, Column, og gir assosiasjoner til avløpets funksjon: Vannavløp.
Sammen med navnet fremstår de åtte linjene som en helhetlig logo.

Med tiden har Unidrain vokst, og med introduksjonen av Reframe Collection har vi beveget oss utenfor dusjnisjen, noe som førte til økt behov for å fremheve Reframe Collection. Derfor har Reframe Collection sin egen logo, der de åtte linjene gjentas.

Linjene er også en integrert del av produktets design.

En idé blir til virkelighet

Unidrains unike gulvavløpssystem har på få år blitt foretrukket av byggebransjen. I dag finnes det over 1.000.000 Unidrain-installasjoner over hele verden, og Unidrain har gått fra å være en produsent av gulvavløp til å bli et designikon innen moderne baderom.

Det velkjente lineære gulvavløpet for montering mot veggen ble utviklet i 2003 av den danske arkitekten Claus Dyre. Claus Dyre hadde tegnet mange baderom og ble hver gang møtt med utfordringen; å måtte bryte store, vakre fliser i dusjområdet for å tilpasse avløpet. En idé begynte å spire i hans kreative sinn, og snart var verdens første avløpssystem designet og godkjent for montering langs veggen blitt virkelighet.

Dette var grunnlaget Unidrain er bygget på i dag. Med tiden har Unidrain vokst, og produktutvalget har også økt. Det har blitt flere lengder, former og farger tilgjengelig, noe som har skapt flere unike muligheter. I tillegg har vi introdusert flere produktkategorier, inkludert GlassLine, MatLine, samt tilbehørsserien vår: Reframe Collection.

Unidrains gulvavløp kan brukes i alle typer byggeprosjekter: både i renovering og nybygg, samt i privat og offentlig byggebransje. Alle Unidrain-produkter er utviklet av danske arkitekter og designere i nært samarbeid med eksperter innen våtromsteknikk og har alle nødvendige godkjenninger, både nasjonalt og internasjonalt.

Unidrains gulvavløp har mottatt flere internasjonalt anerkjente designpriser, som “iF product design award”, “Red Dot Design award” og “Den Danske Designpris”. I 2015 mottok Claus Dyre “Villum Fondens Bygningskomponentpris” for sin oppfinnelse av det lineære gulvavløpet.

Priser og anerkjennelser

2024 – Reframe Collection, pedalspann: IF Design award

2024 – Reframe Collection, pedalspann: German Design Award

2019 – Reframe Collection, hjørne hylle: IF Design award

2019 – Reframe Collection, toalettbørste: IF Design award

2019 – Reframe Collection, toalettbørste: German Design Award

2019 – Reframe Collection, såpehylle og dusjnal: German Design Award

2018 – Reframe Collection, såpehylle og dusjnal: IF Design award

2017 – Reframe Collection, såpehylle og dusjnal: Good Design Award

2017 – Matline: German Design Award, special mention

2016 – Matline: Reddot Award, honourable mention samt IF Design Award

2015 –  The invention of the line drain: Villum fonden x Velux fonden

2010/2011 – HighLine: Danish Design Award samt Den Danske Designpris

2010 – HighLine Panel: IF Design Award

2009 – ClassicLine: Good Design Award

Unidrains DNA

VI BYGGER BYGGEKULTUREN

Unidrain har et tett samarbeid med byggebransjens partnere. Derfor jobber vi også for å heve kvaliteten og sikre en bærekraftig byggebransje i fremtiden.

VÅR HOLDNING TIL DESIGN

Hos Unidrain ønsker vi å utvikle innovative produkter som ikke bare har et stilig design, men som også inneholder en teknisk løsning. Vi jobber med mantraet 49% design, 51% teknikk for å oppnå den ultimate kombinasjonen og den beste produktopplevelsen.

EN SIKKER LØSNING

Med Unidrain får du en trygg og kvalitetsmessig løsning. Baderommet er et av de mest sårbare rommene i huset, og derfor er sikkerheten i våre produkter av stor betydning når vi utvikler dem.

We dare to think smarter

Hos Unidrain arbeider vi ut ifra filosofien “dare to think smarter”. For oss betyr det at vi tør å utfordre og gå mot strømmen. Vi tror at vi kan endre status quo, at vi er innovative, og at vi tenker i smarte løsninger.

Nettop derfor har vi definert tre verdier som er fundamentet og drivkraften i vårt daglige arbeid for å skape enda bedre produkter for våre sluttbrukere:

MOT – Vi er modige, nyskapende og tør å gå mot strømmen for å sette nye standarder.

PASSION – Vi er lidenskapelig opptatt av å gjøre en forskjell og optimalisere det eksisterende.

GRUNDIGHET – Vi leverer gjennomtenkte og kompetente løsninger.

Våre verdier og fokus på kundens forventninger gjør at vi kontinuerlig utvikler produkter som kan utgjøre en forskjell, enten det gjelder det estetiske uttrykket eller en helt ny sikkerhetsløsning mot eventuelle våtromsskader.

Om
Om

En del av
BLS Industries

Unidrain A/S er en del av den svenske konsernen BLS Industries, med en årlig omsetning på 600 millioner SEK. I tillegg til Unidrain består BLS Industries av Jafo, Purus og Trio Perfekta.

Alle disse selskapene opererer innen VVS og byggebransjen. Denne konstellasjonen muliggjør utveksling av kunnskap og erfaringer, som bidrar til å gjøre produktene enda bedre og smartere.

Unidrain har selskaper, distributører og showrooms i flere land. Det finnes Unidrain-installasjoner over store deler av verden. Hovedkontoret ligger i Danmark, hvor vårt design- og produktutviklingsteam har sin base.