Om Unidrain A/S

I 2003 utviklet arkitekt Claus Dyre et lineært gulvavløp for plassering mot veggen. Det ble starten på Unidrain. Siden har det kommet til mange flere produkter, som alle har samme fokus på både funksjon og design.

Unidrains unike gulvavløpssystem har på få år blitt byggebransjens foretrukne løsning. I dag finnes det Unidrain-installasjoner over hele verden, og Unidrain har blitt et begrep for moderne gulvavløp plassert mot vegg. Med den kontinuerlige utviklingen av både teknologi og design har Unidrain ambisjoner om både å være byggebransjens foretrukne gulvavløpsystem og bransjens foretrukne leverandør til badet.

Unidrains produkter kan brukes i alle typer byggeprosjekter: Ved renovering og nybygg, samt i private og offentlige bygninger. Alle Unidrain-produkter er utviklet av danske arkitekter i tett samarbeid med eksperter på våtromsteknologi, og de har alle relevante godkjenninger både lokalt og internasjonalt.

Unidrains gulvavløp har fått flere internasjonalt anerkjente designpriser, for eksempel «iF product design award» og «Den Danske Designpris» for serien HighLine. I 2015 mottok Claus Dyre «Villum Fondens Bygningskomponentpris» for sin oppfinnelse av det lineære gulvavløpet.

Claus Dyre - Unidrain
Unidrain tegning
Unidrain ClassicLine
Unidrain emballage

Anerkjennelse og priser

German Design Award 2017, Special mention
MatLine
Danish Design Award 2010/11
HighLine

IF Design Award 2010
HighLine Panel
IF Design Award 2016
MatLine
Reddot Award 2016, Honourable mention
MatLine
Den Danske Designpris 2011/11 
HighLine