Unike løsninger fremtidssikrer historisk hotell

Gode råd og spesialutviklede produkter fra Unidrain har vært en del av hemmeligheten bak Copenhagen Admiral Hotels vellykkede renovering av de fantastiske baderommene. 
csm_Admiral_WaterView2_1600x1000_cd17dac231

Bygget ble oppført som pakkhus i 1787 av danske selskaper som drev slavehandel i Ghana. Det lå i fremste rekke ved Slaget på Reden i 1801. Og det ga husly til sårede, døde og desperate københavnere da engelskmennene bombet den danske hovedstaden i 1807. 


Det er langt fra like dramatisk i dag. Det historiske pakkhuset på Toldbodgade rommer nemlig firestjerners Copenhagen Admiral Hotel, som huser gjester fra hele verden. Hotellet har nettopp gjennomgått en flerårig renovering, der vi i Unidrain har spilt en viktig rolle.


– Renoveringen har tatt flere år. Når en så gammel bygning skal settes i stand, er det ikke noe som heter standardløsninger. Alle løsningene må tilpasses bygningen, forteller Lasse Lyck, som er teknisk ansvarlig hos oss.

Rådgivning forhindrer vannskader

Unidrain har bistått hotellet med renoveringen av 366 baderom.


Og det har ikke vært en enkel oppgave. Å renovere baderom i en bygning som har flere hundre år på baken, kan nemlig få katastrofale konsekvenser hvis man velger løsninger som ikke passer, eller hvis avløpene monteres feil. Derfor har vi fra en tidlig fase gitt hotellet råd om muligheter og begrensninger i forbindelse med renoveringen av baderommene.  


Det forteller vår arkitektrådgiver Dennis Bagge.  


– Det er veldig vanskelig å utbedre vannskader i en så gammel bygning. Så det gjelder å velge den riktige løsningen fra starten av. Hos Unidrain gir vi råd om både teknologi og design, og vi viser også gjerne fysisk hvordan de forskjellige produktene våre skal installeres, hvis det er behov for det, forklarer han.

Unik designløsning gjør dusjveggene usynlige 

Vanligvis produseres produktene våre basert på standardmål. Men når behovet krever det, kan vi spesialprodusere produktene etter kundenes ønsker. Det gjorde vi for baderommene i Admiral-hotellet. 


– For å få et optimalt resultat avviker både dusjvegger og avløp med noen få centimeter fra standardmålene. Det høres ikke så mye ut, men det utgjør en stor forskjell i prosjektet og for kunden, sier Lasse Lyck.  


Og det er ikke bare målene på linjeavløpene og dusjveggene til det historiske hotellet som skiller seg fra normalen. I samarbeid med hotellet har vi også utviklet helt nye designløsninger. 


– Hotellets baderom er relativt små, og derfor måtte vi installere dusjvegger som nesten er usynlige. Og det har vi faktisk fått til, forteller Lasse Lyck. 


Han forklarer at Unidrains dusjvegg, som vanligvis festes i gulv og flisvegg ved hjelp av en synlig U-profil, nå er montert direkte ned i flisgulvet og inn i flisveggen, helt uten synlige beslag. 


– Dusjveggene og skinnen som holder veggene, er nesten usynlige. Det gir luft i et lite baderom og er den perfekte løsningen, sier Lasse Lyck.

Pressekontakt

Marketing Manager
Kim Maretti
[email protected]
+45 3910 1010

Del med nettverket ditt