Unidrain får hederlig omtale ved årets Red Dot Design Award

Red Dot Design Award er en av verdens ledende designpriser og har eksistert siden 1950. I år har danske Unidrain satt sitt tydelige preg på den internasjonale Red Dot Design Award, siden Unidrains nye, intelligente matte MatLine har fått rosende omtale blant de totalt 5200 kandidatene i kategorien «produktdesign».
csm_red-dot-matline_1600x1000_4838e5252b

– Vi er glade for å få denne anerkjennelsen fra Red Dot. Vi har utviklet MatLine fordi vi så at det manglet en intelligent design til å håndtere det smusset og det vannet vi drar med oss inn i hjemmet. Red Dot gir oss en bekreftelse på at ideen var riktig, sier design- og utviklingssjef Kenneth Waaben.


MatLine er designet i samme minimalistiske stil som Unidrains andre prisvinnende produkter. Under matten ligger et avløp som samler opp vannet, mens solide nylonbørster fjerner smusset fra fotsålene. Resultatet er færre skitne fotspor i entreen og resten av huset.

– Ideen bak MatLine springer ut fra et ønske om å gjøre det lettere å holde hjemmet rent og samtidig skape en design som harmonerer med den øvrige innredningen av hjemmet. Vi har prøvd å sikre en høy grad av fleksibilitet i løsningen. For eksempel kan MatLine høydejusteres under installasjonen slik at systemet alltid er på nivå med det omkringliggende gulvet, forklarer Kenneth Waaben.

Red Dot Design Award er ikke den første prisen som MatLine har mottatt. Tidligere på året fikk MatLine den internasjonale designprisen IF Award fra World Design Guide.
«Prisene er naturligvis en anerkjennelse av Unidrain, men også av dansk design generelt. Danske designere har ry for å levere design som både er vakker og funksjonell, så løsningene våre blir lagt merke til når vi kommer ut i verden», avslutter Kenneth Waaben.

Les mer om Unidrians pris og anerkjennelse

Pressekontakt

Ståle Johannesen, Market Manager
[email protected]
+47 9009 4363

Del med nettverket ditt