Spektakulær Olafur Eliasson-bygning har Unidrain på baderommene

Unike Fjordenhus i Vejle er spektakulær på mange forskjellige måter: Det ligger på en liten øy i fjorden som er bygd opp av sirkler og ellipser. Kunstneren Olafur Eliasson står bak, og det har Unidrain gulvavløp på baderommene.
csm_Fjordenhus_outside_1600x920_5bcfc9baf5

Omgitt av vann troner Vejles nye havnebygning som et skulpturelt monument som består av fire sammenhengende sylindere. Arkitektur og kunst forenes på en mesterlig måte og skaper et helhetskunstverk og en fullt funksjonell bygning på en og samme tid.

Den spektakulære bygningen har fått navnet Fjordenhus, og den er designet av den dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson og hans studio. I tillegg til å være Vejles nye landemerke, er bygningen også hovedkontoret for investeringsselskapet Kirk Kapital.


Et unikum av skreddersydde løsninger

Det er ingen tvil om at Fjordenhus er helt unik. Den omkringliggende fjorden reflekteres i det spesialglaserte murverket i både røde, grønne og blå nyanser. Samtidig gjennomstrømmes første etasje, som er åpen for allmennheten, av de dypblå bølgene.

De fleste av løsningene i bygningen er spesialdesignet. Med alt fra lamper til murstein og skrivebord. Også avløpene i personalgarderobene er skreddersydd for formålet. Her har Ravn Arkitektur, arkitektene bak prosjektet, nemlig valgt Unidrains HighLine Custom linjeavløp:

– Vi har levert tolv HighLine Custom til Fjordenhus. Det er en løsning der avløpet blir nesten helt skjult med en flis etter eget valg. Det er bare de helt smale åpningene som slipper gjennom vannet, som er synlige, forteller Carsten Brandt, selger hos Unidrain.

Han fortsetter:

– Custom velges vanligvis når kunden ønsker en luksuriøs løsning som gir baderommet et elegant helhetsinntrykk. Og det er nettopp den luksusopplevelsen man får når man går inn i garderobene i det unike Fjordenhus.

Les mer om vår Custom-løsning her. 

Foto: Anders Sune Berg.

Pressekontakt

Ståle Johannesen, Market Manager
[email protected]
+47 9009 4363

Del med nettverket ditt