Innovativ sjefsdesigner former Unidrains univers

Estetisk og funksjonell design som forbedrer det eksisterende. Det er mantraet for Unidrains visjonære design- og utviklingssjef Kenneth Waaben, som former Unidrains univers.
Kenneth_arbejdsplads2

Siden 2014 har design- og utviklingssjef Kenneth Waaben staket ut kursen for Unidrains elegante design. Nylig har han stått i spissen for utviklingen av den stilrene tilbehørskolleksjonen Reframe, som gir baderommet funksjonalitet og sammenheng.


Kenneth Waaben er utdannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. For ham er designprosessen en iterativ prosess som tar utgangspunkt i et konkret problem.


– Etter min mening er god design holdbar design som utgjør en forskjell både estetisk og funksjonelt. Unidrains produkter skal skille seg ut og gjerne løse problemer på en mer elegant og intelligent måte enn andre produkter på markedet, forteller Kenneth Waaben.


– Som designere er målet vårt å forbedre det eksisterende. Dessverre blir det designet mange nye produkter hvor det er tydelig at det ikke har vært fokus på å forbedre noe som helst. Det virker verken som en interessant eller holdbar måte å utvikle ting på. Man skal gjøre alt man kan for å utgjøre en forskjell, sier han.


De små detaljene betyr alt

Når Kenneth Waaben starter designprosessen, idemyldrer han basert på løpende tester og produktmodeller.


– Det kan være en utfordring å kombinere det estetiske med det funksjonelle. Det krever flere utprøvinger og endringer. Det er viktig å være oppmerksom på selv de minste detaljene, siden det ofte er disse som utgjør hele forskjellen, sier han.


To av designene som Kenneth Waaben har lagt under designlupen sin, er toalettbørsten og dusjnalen fra Reframe-kolleksjonen. Her har han klart å gi et nytt liv til to hverdagsdesigner.


– Toalettbørsten er designet med en krage som sørger for at det ikke kommer bakterier fra den indre til den ytre beholderen. I tillegg er det integrert et lite håndtak slik at man enkelt kan tømme beholderen uten å komme i kontakt med bakterier. Selve børstehodet er designet slik at det samler så lite vann og papir som mulig slik at man unngår uønskede dråper, forklarer han, og han fortsetter:


– Dusjnalen er integrert i såpehyllen og holdes på plass av skjulte magneter. Da slipper man å ha nalen stående på gulvet eller hengene i armaturen.


Produkter skal ha lang levetid

Kenneth Waaben har som mål å designe produktene sine slik at de varer lenge. Det er nemlig ofte disse produktene som er mest populære.


– Som designer er det viktig at man ikke blir for fascinert av hva som er populært akkurat nå. Da risikerer man å designe et produkt som raskt blir irrelevant. Det er mye mer interessant å tenke langsiktig. Mange av designproduktene som hylles rundt om i verden, ble ofte skapt for mange år siden, og de ble ikke designet med utgangspunkt i trendene den gangen, avslutter den innovative designeren.

Les mer om Unidrains historie 

Pressekontakt

Ståle Johannesen, Market Manager
[email protected]
+47 9009 4363

Del med nettverket ditt