Historisk arkitektur og moderne minimalisme forenes på et bad på Rumpenheim slott i Tyskland

Oppdag historiens vingesus kombinert med moderne minimalisme på Rumpenheim slott i Tyskland, hvor interiørarkitekt Nicole Franken og mannen, arkitekten professor Bernhard Franken, har kjøpt en leilighet og innredet sitt private hjem.
00_Outside_Castel_002

I den tyske byen Offenbach am Main i Hessen finner vi Rumpenheim slott. Det nåværende slottet ble oppført i det 18. århundre, men har røtter helt tilbake til det 17. århundre. Det er bygget i barokkstil som sommerresidens for prinsen av Hessen-Homburg.

Gjennom årene har slottet hatt flere forskjellige funksjoner, blant annet som bolig for medlemmer av den adelige Hessen-Homburg-familien – og i dag brukes det til forskjellige kulturelle arrangementer. Ekteparet Nicole og Bernhard Franken har nettopp avsluttet totalrenoveringen av en leilighet på slottet, som nå danner rammene for deres private hjem. Sammen driver Nicole og Bernhard det anerkjente arkitektkontoret FRANKEN Generalplaner fra Frankfurt i Tyskland.

Under den fire måneder lange renoveringsprosessen slo paret sammen to bad til ett i et såkalt mirrored space. Til dette har de valgt våre ikoniske linjeavløp til to dusjsnisjer, samt eksklusive produkter fra Reframe-kolleksjonen til å fullføre visjonen for sitt nye, historiske hjem.

Barokken møter 1970-tallet

Rumpenheim slott ble delvis ødelagt under andre verdenskrigs herjinger, men gjenoppbygget i 2002. Slottet rommer altså mange historiske og arkitektoniske tidslag, som ekteparet har latt seg inspirere av i renoveringen av sitt nye hjem. Nicole Franken forteller om visjonen bak og integreringen av Unidrain-løsningene:

– Vi har vært veldig inspirert av å kombinere historiens mange stilarter, samtidig som vi har fokusert på å respektere slottets historie. På badet har vi en dypgrønn 70-tallsinspirert marmor på veggene som kler slottets opprinnelige barokkstil. Til dette har vi valgt Unidrains usynlig elegante linjeavløp og Reframe-tilbehør, som en iøynefallende minimalistisk kontrast. 

Subtile detaljer og underspilt design

Nye og gamle elementer er nøye utvalgt og sammen skaper de den helt rette arkitektoniske harmonien. Det er også med tanke på helhetsbildet at paret valgte Unidrain til badet:

– Vi elsker Unidrains løsninger, da både linjeavløp og Reframe-kolleksjonen har et tidløst, stramt og underspilt design. Det er nettopp det som gjør det så sofistikert. Spesielt avløpet er elegant med sin usynlige tekniske løsning. Den anonyme elegansen er less is more på sitt aller mest vellykkede! forteller Nicole Franken og avslutter:

– De minimalistiske elementene gir en rød tråd gjennom hele leiligheten og bidrar til å skape den helt riktige synergien mellom det klassiske og det moderne. Vi er veldig fornøyde med Unidrains løsninger, som er den perfekte matchen til vår arkitektoniske visjon.

Pressekontakt

Marketing Manager
Ståle Johannesen
[email protected]
+47 9009 4363

Del med nettverket ditt