Finsk lodge kombinerer vill natur med eksklusiv design

En 70-tallseiendom bygd av furustokker i den nordfinske byen Saariselkä har blitt forvandlet til et eksklusivt opplevelseshotell. Lineære gulvavløp fra Unidrain setter prikken over i-en på de nye baderommene.
Unidrain_javri_nakoala_sviitti_unidrai_1600x920n

Mummitrollet, verdensberømt design og saunaer. Finland er absolutt et spektakulært land med mange ansikter. Selv naturen er noe for seg selv. Det vet de alt om i byen Saariselkä i Nord-Finland, ca. 1000 kilometer fra Helsinki.


Her har gründerne Juha Mehtäjärvi og Katja Kivilahti gitt nytt liv til en ca. 800 kvadratmeter stor laftet hytte fra 70-tallet. En hytte som ligger i en storslått skog i et kupert terreng. Hytten har blitt forvandlet til en lodge, Jávri Lodge, med førsteklasses overnatting for 26 gjester, eksklusivt interiør og de beste smakene fra det nordiske kjøkken.


– Målgruppen vår er par som reiser mye og som setter pris på økologi og høy kvalitet. Siden de allerede har sett mye, søker de etter nye erfaringer og opplevelser, forteller Katja Kivilahti.


Arkitektfirmaet Teemu Pirinen har designet tømmerhyttas nye overbygg, som består av fire moderne suiter som gir fantastisk utsikt til naturen gjennom tre meter høye vinduer.Furustokker

Den tidligere tømmerhytta har blitt totalrenovert, bortsett fra de opprinnelige furustokkene.


– Det var en utfordring å kombinere moderne løsninger med en gammel bygning. Vi ville gjerne fremheve skandinaviske trender og fellesskap i interiøret, sier Katja Kivilahti.


På baderommene har teamet bak valgt lineære avløp i dusjnisjene. Opprinnelig skulle de gamle gulvavløpene i Jávri Lodge bevares, men hotellet gikk over fra elektrisk fyring til jordvarme, og derfor var en Custom-løsning fra Unidrain den riktige løsningen.  


– De passer fantastisk sammen med et enkelt interiør. Det lineære gulvavløpet gjorde det også mulig å legge store gulvfliser på 800 x 800 mm. I det ferdige gulvet på baderommet er det lineære gulvavløpet nesten helt skjult, forteller interiørarkitekt Päivi Räihä.


Han fremhever samtidig det lave antallet fuger og det enkle vedlikeholdet, som er en stor fordel i den daglige driften med mange gjester.Ikke som et vanlig hotell

Hos Jávri Lodge kommer gjestene på besøk, suger til seg opplevelser og fortsetter på reisen. Hotellet har ikke en vanlig resepsjon, og de har også droppet mange andre hotellklisjeer. 


Samtidig er fellesskap en av drivkreftene. Det er tydelig i restauranten, hvor alle hotellets gjester spiser måltidene sine ved samme bord.


– Det var et utfordrende prosjekt, men resultatet ble et fint og funksjonelt hotell. Kundene har spurt mye om detaljer som oppvarming, WC- og dusjfasiliteter og materialvalg, avslutter Katja Kivilahti.

Tekst: Leena-Kaisa Simola
Foto: Jávri Lodge Hotel

Pressekontakt

Ståle Johannesen, Market Manager
[email protected]
+47 9009 4363

Del med nettverket ditt