Elegant kombinasjon av fortid og nåtid på Københavns nye luksushotell

En omfattende renovering har forvandlet en storslått, men tom bygning fra 1903 til et sjarmerende og livlig luksushotell i København. Spesialdesignede løsninger sikrer at tidsånden blir bevart og gir fornøyde gjester.
Nobis_1600x1000_A

Travle sykkelstier, trafikalt bilkaos og hyl fra Tivolis 63 meter høye tårn, som ustanselig frakter gjester opp og ned. Indre København på sitt beste og mest hektiske.

Midt i virvaret troner en 114 år gammel nasjonalromantisk bygning frem på hjørnet av H.C. Andersens Boulevard og Niels Brocks Gade. Skulpturelle former og høy grad av detaljer pryder den gule fasaden ut mot menneskemylderet. På innsiden finner man en marmorbelagt hovedtrapp og relieffer og stukkatur så langt øyet rekker.

Bygningen ble opprinnelig oppført for Det Gjensidige Forsikringsselskab Danmark, men den har stått tom siden 2008 da Det Kongelige Danske Musikkonservatorium flyttet ut. Nå er det igjen liv og røre i den 5500 kvadratmeter store bygningen, som går under navnet Nobis Hotel Copenhagen.

Marmor og ekstra lange avløp

Den bevaringsverdige bygningen har gjennomgått en omfattende renovering både ute og inne. Mer enn 100 nye hotellrom, bygging av heiser og en velværeavdeling er blant fasilitetene ved det topp moderne luksushotellet. Alt er holdt i 1900-tallets pompøse stil, inkludert baderommene.

– Som resten av hotellet er baderommene ekstremt luksuriøse. Store badekar, brede marmorfliser og skandinavisk eleganse. Arkitektene ønsket at stilen skulle være gjennomført ned til hver minste detalj, og det krever spesialløsninger, sier Lasse Lyck, byggeteknisk ansvarlig hos Unidrain, som har levert spesialdesignede avløp til hotellets dusjnisjer.

– 80 av baderommene har fått det velkjente Unidrain-linjeavløpet, men med en litt spesiell avslutning på toppen, nemlig den såkalte Custom-løsningen. Den vanlige Unidrain-risten av stål har blitt byttet ut med de fine marmorflisene fra gulvet, slik at rennen skjules av den flotte marmoren som er overalt på baderommet. De resterende cirka 20 baderommene på hotellet er ekstra store, noe som krever ekstra lange avløp på over to meter. Vi er de eneste på markedet som kan levere så lange avløp med marmorfliser, fortsetter han.

Moderne spesialløsninger bevarer fortidens finesser.

Renoveringen er utført med Arpe & Kjeldsholm som ansvarlig entreprenør. I renoveringen har man tatt høyde for fortidens finesser, noe som har ført til at man har bevart blant annet hovedtrappen og de høye takene med innlagte betongbjelker. Men det har også ført til noen utfordringer.

– Man kan ikke bore i de gamle bjelkene, som ligger på kryss og tvers i alle takene i bygningen. Det måtte vi naturligvis ta hensyn til i utformingen av de lange gulvavløpene. Derfor har vi designet dem slik at utløpet ligger litt forskjøvet og passer til hvert enkelt rom, forteller Lasse Lyck.
Nobis Hotel er langt fra det første hotellet som Unidrain har levert løsninger til. Derfor har virksomheten lang erfaring med rådgivning på dette området.

– Vi har bistått med rådgivning gjennom hele renoveringen som en del av «pakke». Vi har blant annet anbefalt byggherren å installere en såkalt P-vannlås i dusjnisjen. Vannlåsen har ekstra stor kapasitet, noe som betyr at den kan håndtere de mange hotellgjestene, og vedlikeholdsbehovet er minimalt. Det er en fordel for hotellet, som kommer til å spare mange tusen kroner på lengre sikt, avslutter Lasse Lyck.

Les mer om spesialrenner våre her

Pressekontakt

Ståle Johannesen, Market Manager
[email protected]
+47 9009 4363

Del med nettverket ditt