Skip to main content

Store fliser stiller krav til avløpet

Danske familier velger i stadig større grad storformatfliser på baderommet. Det stiller krav til både håndverket og avløpet

Det er veldig moderne med store fliser. Det store formatet gir baderommet et strømlinjeformet utseende og gjør det enklere å holde rent.  Men de store flisene stiller også krav til håndverket og avløpet for å lede vannet bort på en elegant og skikkelig måte. Derfor velger Modulbad i stadig større grad Unidrains hjørneavløp når det skal brukes store fliser i dusjnisjene.


– Vi har brukt Unidrains hjørneavløp siden det ble lansert for et par år siden. Det har blitt førstevalget vårt når vi har en baderomsmodul med storformatfliser. Det er en flott og diskret løsning, sier Peter Karkov, prosjektingeniør hos Modulbad. Modulbad produserer over 1000 bad i året. Modulene produseres på fabrikk under kontrollerte forhold, og deretter heises de på plass med kran ute på byggeplassen.

– Det er spesielt i familiehjem i den dyre enden at storformatflisene er populære. Men det kan være vanskelig å få riktig fall i gulvet når man bruker store fliser. Du kan ikke bue gulvet. Isteden må du organisere fallet i store flater og vippe dem i flisemønsteret. Her er det en stor fordel å bruke Unidrains hjørneavløp, fordi du kun trenger å vippe dem ned mot hjørnet. Du kan legge flisene dine vakkert, og du slipper å kutte dem diagonalt. Derfor anbefaler vi både byggherrer og arkitekter å bruke hjørneavløp i baderom hvor det er store fliser, sier Peter Karkov.

Hos Modulbad støper de gulvet slik at fallet blir riktig og jevnt i hele baderommet. Hjørneavløpet blir plassert i et hjørne av dusjnisjen og er derfor en mer diskret løsning enn det tradisjonelle gulvavløpet midt på gulvet. Og selv om hjørneavløpet virker mindre enn et kvadratisk avløp, har det ikke problem med å ta unna vannet fra dusjen.

– Vi har aldri hatt problemer med avløpet. Tvert imot opplever vi at kunden er veldig fornøyde med løsningen fordi det er en flott design. Alle er lei av gulvavløp som sitter ute på gulvet, avslutter Peter Karkov.

PRESSEKONTAKT

Markedssjef

Ståle Johannesen

[email protected]

+47 900 94 363

Inspirasjonshistorier