Skip to main content

Verdens sikreste linjeavløp

Unidrains patenterte veggflenser holder vannet på trygg avstand fra alle konstruksjoner og minimerer risikoen for at det kan oppstå innbyggingsfeil. Les mer om den geniale oppfinnelsen som revolusjonerte avløpsbransjen og gjorde dusjnisjen trygg.

– For litt over ti år siden fikk arkitekt Claus dyre en genial idé: Hvorfor ikke plassere gulvavløpet opp mot veggen istedenfor midt på gulvet? Han presenterte ideen sin for Statens Byggeteknisk Institut, og sammen gjorde de ideen til virkelighet.

Tidligere var det nødvendig å plassere avløpet midt ute på gulvet, med trygg avstand til veggene slik at det ikke kunne oppstå råte eller sopp i konstruksjonene bak. Men Claus Dyre fant opp Unidrains patenterte veggflenser som går opp langs veggen. 

Lasse Lyck, byggeteknisk ansvarlig hos Unidrain A/S, forklarer: – De loddrette flensene er produsert i rustfritt stål, slik at avløp og flenser blir en samlet enhet. Flensene er ca. 5 cm høye og sikrer at vannet fra avløpet aldri kommer i nærheten av bakenforliggende konstruksjoner, som ikke tåler vann. Flensene har gjort det mulig å flytte gulvavløpet helt opp til veggen av dusjnisjen. I praksis plasseres avløpet langs den ferdige veggen, våtromsmembran påføres og til slutt monterer mureren flisene. Det er flensene som gjør Unidrain til verdens sikreste gulvavløp!

 

Enkelt, sikkert og raskt

Oppfinnelsen av Unidrain har ikke bare vært godt nytt for rørleggeren. Også mureren har fått en enklere hverdag: Istedenfor å støpe et gulv med avløp i midten av dusjen, som krever fall fra alle fire sider, kan mureren nå støpe gulvet med fall ned mot den ene veggen. På den måten har det blitt mye enklere å lage dusjnisjen, og risikoen for reklamasjoner og fuktskader reduseres til et minimum med Unidrains lineære gulvavløp og veggflenser. 

Badet er boligens mest utsatte rom. Det er her risikoen for skader er størst, og i tillegg blir de ofte dyre og vanskelige å rette opp igjen. Men dette har de patenterte flensene endret i stor grad. Vi har forbedret løsningen gjennom årenes løp for å få så enkel montering som mulig, noe som igjen fører til at håndverkerne sparer tid, avslutter Lasse Lyck.

Hvis du er autorisert VVS-installatør og i tvil om hvordan Unidrains løsninger skal monteres, kan du med fordel se monteringsfilmene våre. De viser hvordan innbyggingen gjøres raskt, enkelt og riktig. Hvis du har spørsmål, er du naturligvis også velkommen til å kontakte oss. Vi hjelper deg videre til et sikkert baderom.

 

PRESSEKONTAKT

Markedssjef

Ståle Johannesen

[email protected]

+47 900 94 363

Nyheter

Flere nyheter