Skip to main content

Sikker design til sunne leiligheter

Det allmenne boligkomplekset Sorgenfrivang II gjennomgår en omfattende energirenovering til 505 millioner kroner, og beboerne kan se frem til moderne DGNB-sertifiserte leiligheter med Unidrains ikoniske linjeavløp på baderommet. 

NCC er i full gang med en stor energirenovering til 505 millioner kroner av Sorgenfrivang II i Sorgenfri. Prosjektet er tegnet av Domus Arkitekter, og det er det første prosjektet i Danmark som har fått bærekraftsertifiseringen DGNB. Bygningsmassen fra 1950-tallet består av tre boligblokker på 14 etasjer med 429 leiligheter. Disse skal renoveres fra ytterst til innerst. Beboerne kan se frem til mer moderne og sunne leiligheter med lavere energiforbruk. 

I tillegg til sunne og DGNB-sertifiserte leiligheter kan beboerne også glede seg til nye baderom, naturligvis med det ikoniske linjeavløpet fra Unidrain. 

– Beboerne i Sorgenfrivang II får vakre og enkle baderom i stil med de opprinnelige bygningene, men i en moderne tolkning. Unidrains design passer godt i den klassiske og modernistiske stilen som preger rommet. Det er fokus på enkelhet og funksjonalitet, og da passer Unidrains linjeavløp perfekt. Vi bruker de lineære avløpene i mange av prosjektene våre, og vi er veldig fornøyde, forklarer arkitekt MMA Jesper Ingemann Mogensen fra Domus Arkitekter.

Unidrains salgssjef Henrik Handschuh forteller om det originale linjeavløpet: – Vår originale design er fortsatt veldig populær. Når våre opprinnelige linjeavløp ClassicLine blir valgt til slike boliger, vitner det om stor etterspørsel etter flott design og løsninger av god kvalitet, selv når det er snakk om prosjekter med en litt strammere økonomi. 

Det lønner seg ofte å velge kvalitetsløsninger når man skal renovere. Dette er spesielt viktig på baderommet, siden det er stor risiko for våtromsskader hvis man ikke velger en sikker løsning. Unidrains linjeavløp er designet med patenterte veggflenser som sikrer en helt vanntett løsning, slik at man minimerer risikoen for reklamasjoner og fuktskader. 

Bildekreditering: Domus Arkitekter. Som den første boligrenoveringen har prosjektet fått DGNB-sertifisering som kvalitetsstempel. Domus Arkitekter står bak sertifiseringen. 

PRESSEKONTAKT

Markedssjef

Ståle Johannesen

[email protected]

+47 900 94 363

Inspirasjonshistorier