Skip to main content

Finn den tingen du har mest lyst på, og bygg resten rundt den.

Dette baderommet er helt unikt. Akkurat som kvinnen som bor her.

Charlotte Vrist Petersens hus er fra 1900, og hun er nettopp ferdig med å renovere familiens baderom. To rom er slått sammen, fundamentet er gravd ut, veggene er revet, og det er installert nytt elektrisk anlegg. I dag fremstår badet som vakkert, funksjonelt og helt unikt. Det er nemlig tatt utradisjonelle valg. Lamper, fliser og armaturer har blitt valgt etter intens research. Og det er her Charlottes jobb er en fordel. Til daglig jobber hun som brand adviser hos PR-byrået Samira Kudsk PR, og mannen hennes jobber hos brandingbyrået e-Types. To jobber der de begge er vant til å arbeide visuelt, og derfor har de søkt på Pinterest, laget moodboards, ønskelister og skaffet materialprøver. 

 

Charlotte forelsket seg i en flis på Pinterest, en blå italiensk flis med et konfettimønster i terrakotta, hvitt og grått. Men den var ikke enkel å oppdrive. Hun fikk en forhandler til å bestille den etter at hun bare hadde sett en prøve på 10 x 10 cm. Flisene er 120 x 120 cm, og nå dekker de bakveggen og dusjområdet. Paret vurderte å kle hele rommet med fliser, men isteden valgte de å installere et stort speil på den motsatte veggen. Det gir god gjengivelse og får rommet til å virke større. Med en unik og rolig basisfarge var det enklere å velge et toalett og en vask i en mer unik nyanse av terrakotta som går igjen i flisene, og som samtidig skaper en kontrast i rommet.

 

- Vi er to voksne og tre barn, så vi trenger ikke mer kaos enn vi allerede har. Vi ønsket rene linjer, ro og avdempede farger. En spafølelse der man kan stenge resten av verden ute. Tidligere hadde vi et lite baderom, så det var viktig å skape mer plass. Nå har vi to servanter for å unngå krangling om morgenen, og mye oppbevaring, slik at tingene våre ikke ligger og flyter. Med innebygde skap og et stort møbel under vasken har vi ikke lenger plassproblemer.

 

Helhetsinntrykket er både enkelt og elegant. Charlottes beste råd etter å ha ferdigstilt prosjektet er: 

 

- Finn den tingen du har mest lyst på (for meg var det flisene), og bygg resten rundt den. Da får du et utgangspunkt, og det blir enklere å finne stilen. 

 

FAKTA:

Fliser: Mutina, designer Barber & Osgerby
Toalett/servant: Lavabo
Dusjavløp og nal: Unidrain
Armaturer: Fantino
Spesialbygde skap
Apoteker-glassflasker til sjampo og såper

PRESSEKONTAKT

Markedssjef

Ståle Johannesen

[email protected]

+47 900 94 363

Inspirasjonshistorier