Mange baderom fra 70- og 80-tallet har vinylgulv. Hvis badene ikke har blitt renovert enda, er det på tide å gjøre det, for vinyl varer ikke evig. Gamle vinylgulv følges ofte av et kjedelig, rundt avløp, som med fordel kan byttes ut med et elegant design i forbindelse med renoveringen.
Fra rundt og kjedelig til slankt og elegant
Laurits Nielsen fra Frederikshavn har nylig renovert baderommet fra 1983. Det hadde blomstrete fliser på veggene, vinylbelegg på gulvet, gammeldags avløp og et slitt dusjforheng i dusjnisjen.
– Alle flisene på badet var flekkete, og det førte til fuktskader. Skruene til avløpet i dusjnisjen begynte å komme opp gjennom vinylgulvet. Så vårt 80-tallsbad trengte virkelig en renovering, forteller Laurits Nielsen. Han fortsetter:
– I dag har vi fått et moderne baderom med lys vinyl på vegger og gulv. Det slitte dusjforhenget er byttet ut med en glassvegg, og det gamle, runde avløpet er byttet ut med en slank og elegant løsning fra Unidrain. Det har nesten blitt en total wellness-opplevelse å dusje.
Enkel og rask ombygging
En av de mange fordelene med vinyl, er den lette konstruksjonen. Det brukes ingen tunge elementer, og tørketidene er på et minimum. Derfor kan man få et nytt bad på bare noen få dager når man velger vinylbelegg, mens det kan ta flere uker å ferdigstille et baderom i betong. – Et vinylbelegg er en alt-i-ett-løsning til våtrom. Konstruksjonen består kun av tre deler: En bærende konstruksjon av trebjelker, en kryssfinerplate og til slutt vinyl, som monteres direkte på platen. Du trenger altså ikke våtromsmembran, slik som du gjør i baderom av betong, fordi vinylbelegget er tett i seg selv. Derfor kan 80-tallets vinylbaderom raskt og enkelt renoveres, forklarer Lasse Lyck, byggteknisk ansvarlig hos Unidrain. Mange av de som har vinylbaderom velger derfor vinyl igjen når de skal renovere fordi det kreves store endringer for å bygge om med betong. Og nå kan de få Unidrains berømte design inn i dusjnisjen sammen med det praktiske og komfortable vinylgulvet.