Skip to main content

Detaljene skinner i Rødovres nye bydel

Enkel estetikk og delikate materialer preger Stempelhusene i den såkalte Irmaby i Rødovre, der alt fra murstein til baderommenes linjeavløp er nøye utvalgt. De stilsikre boligene står klare til innflytting.

I den vestlige delen av Rødovre, i Irmas gamle hovedkontor, trer fire gule hus frem. De mursteinskledde husene kalles «Stempelhusene», og de rommer 88 leiligheter som fra første spadestikk har vært et midtpunkt for estetikk og kvalitet.


Stempelhusene er Irmabyens første andelsboliger, og de skal bidra til å sikre at eldre innbyggere og barnefamilier kan flytte til den eksklusive bydelen på en rimeligere måte enn hvis det var snakk om selveierboliger.

 


Murstein og avløp er nøye utvalgt


Selv om boligene er rimeligere å kjøpe enn de omkringliggende selveierleilighetene, har det ikke vært inngått kompromiss med verken materialvalg eller arkitektur. Mursteinene er lagt etter en streng plan, og på baderommene er det våre linjeavløp som pryder gulvene.


Det forteller Line Ryming Funch, som er saksarkitekt hos arkitektfirmaet Arkitema Architects, som står bak Stempelhusene.


«Helt fra starten har vi hatt fokus på estetikken og de små detaljene som ofte utgjør den store forskjellen», sier hun.


Blant annet derfor er mursteinene holdt i to forskjellige gule nyanser, og på to av husene er mursteinene lagt med baksiden ut, slik at veggen fremstår som grovere. Derfor vil de fire husene, som ved første øyekast ser like ut, likevel være forskjellige.


«Lenge før vi visste at Stempelhusene skulle være andelsboliger, visste vi at detaljene måtte være på plass. Derfor har for eksempel balkongene fått røykfarget glass som matcher de gule mursteinene i bygningene, og husene er vinklet i forhold til hverandre, slik at det oppstår et interessant uterom mellom dem. Det er godt dagslys i alle boligene, siden de alle får lys fra to verdenshjørner», forteller Line Ryming Funch og tilføyer:


«Vi visste også at baderommene skulle ha linjeavløp fra Unidrain. Det har et enkelt og eksklusivt uttrykk og skaper en helhet mellom dusjnisje og fliser», sier hun.

 


Prefabrikkerte og stilrene baderom


Hos baderomprodusenten Badelement, som har prefabrikkert baderommene til Stempelhusene, ble de glade da de fikk beskjed om at det var våre linjeavløp de skulle installere.


Ifølge Badelements administrerende direktør, Hans Henrik Nielsen, er linjeavløpene nemlig både stilsikre og enkle å montere.


«Vi håper alltid at vi får lov til å installere linjeavløp. De ser eksklusive ut, og de er enkle å montere», sier han.
 

PRESSEKONTAKT

Markedssjef

Ståle Johannesen

[email protected]

+47 900 94 363

Inspirasjonshistorier