Bakgrunn

Som den første produsent i verden utviklet unidrain® i 2003 et linjeavløp som kunne plasseres mot veggen. Dermed hadde den firkantede risten midt på gulvet, fått en konkurrent. Helt siden starten har arkitekter, fagfolk og andre med sans for innredning og design, vært begeistret for de enkle og estetiske løsningene til unidrain®.

Ideen bakom unidrain® er enkel. Gulvavløpet flyttes inn til veggen i en vanntett tilkobling – genialt i sin enkelhet. Gjennom flere års arbeid med oppussing av baderom, støtte designeren Claus Dyre på den samme problematikken igjen og igjen: At han måtte skjære i stykker et vakkert flisegulv for å få plass til gulvavløpet. I samarbeid med Statens byggeforskningsinstitut (SBi) i Danmark designet han et avlangt gulvavløp med fall i én retning, som lett og elegant kunne plasseres unna dusjnisjens tråkkeflate. Samtidig utviklet han en integrert veggflens som skulle sikre en fullstendig tett montering.

Med sitt patenterte system – med én eller flere loddrette veggflenser som fungerte som inndekning – har unidrain® løst problemene tilknyttet vanntette løsninger til baderommet, noe som tradisjonelt har vært et byggs nest største skadeområde.

Det unike systemet har i løpet av få år blitt byggebransjens foretrukne gulvavløpssystem, med over 600 000 installasjoner per i dag. unidain® er blitt synonymt med moderne gulvavløp plassert mot vegg. Med vår løpende utvikling innen både byggeteknikk og design, er det vår ambisjon å fortsette å tilby byggebransjens foretrukne gulvavløpssystem.

unidrain® kan anvendes i alle typer konstruksjoner med fliser. I oppussing, i nybygg, til private og offentlige bygg. unidrain® er utviklet av danske arkitekter i tett samarbeid med eksperter i våtromsteknikk og har alle relevante godkjennelser, både lokalt og internasjonalt.

unidrain® har mottatt flere internasjonalt anerkjente designpriser, blant annet iF product design award og Den Danske Designpris 2010/11 for serien HighLine.

unidrains bagground og success med design

Galleri

Finn forhandler

Tast inn postnummer eller sted, og finn nærmeste forhandler eller utstilling