Vedlikehold

unidrain® gulvavløp bør rengjøres jevnlig. Det sikrer at avløpssystemet holder lenge, fungerer optimalt og at gulvavløpet fortsetter å se flott ut i dusjnisjen. unidrain® består av fire deler: utløpshus med/uden vannlås er i plastmaterialet PP (polypropyle) og rammen, risten, avløpsarmaturet er i rustfritt stål (AISI 304). Last ned.
Dokumentasjon

Rengjør rist, avløpsarmatur og hårsil

Løft opp risten og ta hårsilen ut av avløpsarmaturet. Rengjør de tre delene med en myk klut eller børste dyppet i lunkent vann tilsatt oppvaskmiddel eller en annen mild såpe. Ikke bruk stålull. Rist og armatur poleres i stålets sliperetning. Risten kan også behandles med kalkfjerner til husholdningsbruk: La det virke et par minutter og skyll rikelig med rent vann.

Rengjør HighLine-rist i Corian®

De fleste flekker på en Corian®-rist er enkle å fjerne med en myk klut, flytende oppvaskmiddel og rent vann. Er det snakk om vanskeligere flekker, kan disse fjernes med litt mild skurekrem på en klut. Gni forsiktig med lette sirkelbevegelser og skyld av med vann.
Ytterligere informasjon om rengjøring av Corian® finner du her.

Rengjør rustfritt stål jevnlig

Rustfritt stål er svært holdbart hvis det rengjøres jevnlig. Stålets overflate er beskyttet av en holdbar film av kromoksid. Filmen oppstår når krommet i stålets legering binder seg til oksygenet i luften og vannet. Det kan oppstå korrosjon hvis den beskyttende filmen blir skadet, for eksempel hvis stålet er tilsmusset. Det kan også oppstå korrosjon hvis sterke syrer eller kjemikalier som jod, klor, fluor eller brom hindrer at oksygenet får tilgang til stålet, slik at filmen ikke kan dannes.

Rengjør vannlåsen hvis vannet renner for langsomt ut, eller avløpet er tilstoppet

Løft opp vannlåsen fra utløpshuset. Ta vannlåsens over- og underdel fra hverandre. Skyll delene i varmt vann, bruk eventuelt litt oppvaskmiddel. Til kalkavleiringer på vannlås og hårsil kan man bruke skurekrem og en grov plastsvamp.

Over- og underdel settes sammen igjen. Vannlåsen er riktig montert når de to delene er ”klikket” på plass. Det skal være ca. en fingerbreddes avstand mellom over- og underdel, slik at vannet kan renne ut. Smør vannlåsens pakning med litt oppvaskmiddel eller såpe.

Sett vannlåsen tilbake i utløpshuset. Pass på at den sitter vannrett. Vannlåsen er riktig montert og sitter som den skal hvis vannet renner gjennom avløpet uten hindring.

Tegn på at vannlåsen ikke er riktig montert, eller ikke sitter som den skal

– Det renner ikke vann igjennom. Løsning: Overdelen er trykket for hardt ned. Ta opp vannlåsen og kontroller at delene er riktig montert med ca. en fingerbreddes avstand mellom over- og underdel.– Det kommer dårlig lukt opp fra avløpet. Løsning: Vannlåsen er ikke helt i riktig posisjon i utløpshuset, eller er plassert skjevt. Monter vannlåsen på nytt. unidrain® vannlås oppfyller kravene til kapasitet og selvrensning iht. EN-1253, som er den felleseuropeiske normen for gulvavløp.

Galleri

Finn forhandler

Tast inn postnummer eller sted, og finn nærmeste forhandler eller utstilling