Idé

Selvfølgelig! Akkurat så klart og innlysende er det for de fleste når de hører om idéen bak unidrain®. Og akkurat like selvfølgelig var det for menneskene bak unidrain®s problemfrie avløp – da de altså hadde fått den bærende idéen:

Et gulvavløp som ligger inntil veggen. Flenser som går opp langs veggene, og borte er problemene med fall som nesten alltid heller feil vei, og utettheter som over tid ødelegger konstruksjonen.

Fra idé til bæredyktig og anerkjent løsning gikk det litt tid. Seriøs produktutvikling tar tid, og unidrain®s avløpssystem er en patentert og gjennomtestet løsning som lever opp til alle eksisterende krav i markedet.

Fremtidens standard for gulvavløp

Det første avløpet fra unidrain® kom på markedet i 2003. Siden den gang har unidrain® banet veien for nytenking av gulvavløpet.

Prinsipp

unidrain®s grunnleggende prinsipp er i all sin enkelhet basert på å forsyne gulvavløpet med en eller flere loddrette flenser. Den loddrette flensen betyr at gulvavløpet fortsetter oppover veggen - i ett uavbrutt stykke. Dermed bruker unidrain® den samme teknikken for å oppnå vanntetthet som man alltid har benyttet i byggebransjen:

Når to bygningsdeler skal ha en vanntett forbindelse, for eksempel i overgangen mellom tak og skorstein, lager man en inndekning.

På samme måte danner avløpsarmaturet med de loddrette veggflensene en inndekning. Sammen med smøremembranen skaper de loddrette veggflensene en perfekt våtromssikret overlapping mot en eller flere vegger. Samtidig sikrer veggflensene et nøyaktig feste under hele byggeprosessen.

Prinsippet er enkelt og logisk, men også unikt: unidrain® var de første til å benytte inndekningsteknikk ved vegg i kombinasjon med gulvavløp. Systemet er patentert internasjonalt.

unidrain®s 4 deler

  • ClassicLine rist eller HighLine panel – i forskjellig design
  • ClassicLine eller HighLine ramme – i flere tykkelser
  • Avløpsarmatur – mot vegg eller midt på gulvet
  • Utløpshus – i forskjellige utløpsdimensjoner og -retninger
idé og princip unidrain

Galleri

Finn forhandler

Tast inn postnummer eller sted, og finn nærmeste forhandler eller utstilling